Składniki Bovine Colostrum
Jedna substancja, która zawiera w sobie różnorodność życiodajnych składników – Colostrum, czyli siara bydlęca, to naturalny suplement o wszechstronnym działaniu. Ten nieoceniony dar natury ma moc zwalczania i przeciwdziałania infekcjom, przywracania sił witalnych i zdrowego wyglądu.
Korzyści płynące z tej mieszanki są udowodnione naukowo. Regularne przyjmowanie Colostrum zregeneruje i wzmocni Twój organizm.
Bioaktywne Składniki
Mikro i makroelementy
Składniki odżywcze
Colostrum jest bezcennym źródłem składników wzmacniających i odżywiających organizm niezbędnych w profilaktyce zdrowotnej. Stanowi złożony suplement o wielokierunkowym działaniu, który dostarcza mi.in. węglowodanów, białek, lipidów, witamin czy minerałów.
Witaminy
Siara bydlęca to bogactwo witamin niezbędnych do utrzymania ciała w doskonałej kondycji. W składzie Colostrum znajdują się takie witaminy jak: A, D, B12 czy kwas foliowy. Pełnią funkcję katalizatorów, które wspierają liczne procesy biochemiczne zachodzące w organizmie.
Minerały i jony
Prawidłowe funkcjonowanie organizmu determinują minerały np. wapń, fosfor, potas, cynk, sód czy żelazo. W Colostrum nie brakuje pierwiastków, które regulują ważne czynności życiowe oraz pełnią funkcję budulcową m.in. wzmacniając zęby i kości.
Węglowodany
Właściwości odżywcze Colostrum to również węglowodany, czyli cukry. Suplement wyprodukowany z siary bydlęcej jest źródłem cukrów prostych i złożonych dostarczających komórkom ciała potrzebnej energii.
Aminokwasy
Aminokwasy są ważnymi związkami ze względu na swoje wartości odżywcze. Odgrywają istotną rolę w budowaniu tkanki mięśniowej czy zwiększeniu wytrzymałości i wydajności fizycznej. Związki te wspierają regenerację tkanek oraz wchłanianie składników odżywczych.
Proteiny
Colostrum zawiera również białka stanowiące niezbędny element budulcowy i biorące udział w wielu procesach metabolicznych organizmu. Proteiny dostarczają energii, a także zapewniają prawidłowy rozwój oraz regenerację mięśni i tkanek.
Poznaj referencje
Warto wiedzieć