Siara bydlęca

Siara bydlęca, inaczej Colostrum bovinum, pierwsze mleko lub młodziwo, to naturalna substancja, która zostaje wytwarzana przez gruczoły mleczne krów tuż po porodzie. Colostrum, jako pierwszy pokarm cieląt stanowi skoncentrowaną dawkę czynników wzmacniających układ odpornościowy oraz składników wspierających wzrost, budowę i regenerację organizmu.

 

Jak pozyskujemy siarę bydlęcą?

Dbamy o to, aby Colostrum pochodziło ze sprawdzonych i bezpiecznych źródeł. Nawiązujemy współpracę z najlepszymi dostawcami — kontrolowanymi gospodarstwami rolnymi, które dostarczają nam nadwyżki siary najwyższej jakości. Pozyskując Colostrum przestrzegamy zasad etyki oraz odpowiednich warunków przechowywania, dzięki czemu możemy zagwarantować, że surowiec jest czysty i posiada pełną wartość odżywczą, zapewniając konsumentom maksymalne korzyści zdrowotne.

 

Siara bydlęca — naturalne źródło cennych składników

Colostrum jest źródłem ponad 200 dobroczynnych składników mających niezwykle korzystny i wszechstronny wpływ na kondycję zdrowotną. Dzięki aktywnym składnikom, które skutecznie wspierają układ odpornościowy, jelitowy, kostno-stawowy i tkanki skóry siara przyczynia się do poprawy ogólnego samopoczucia i tym samym jakości życia.

 

Do kluczowych składników siary bydlęcej zaliczamy:

  • Czynniki wzmacniające odporność — immunoglobuliny (przeciwciała) i cytokiny chronią organizm przed bakteriami, wirusami i innymi patogenami.
  • Składniki o działaniu przeciwdrobnoustrojowym — laktoferyna, lizozym, laktoperoksydaza chronią przed drobnoustrojami i wykazują działanie przeciwgrzybicze, przeciwzapalne oraz przeciwnowotworowe.
  • Czynniki wzrostu i regeneracji — insulinopodobne czynniki wzrostu, czynniki wzrostu naskórka, transformujący czynnik wzrostu alfa i beta, oligosacharydy, glikokoniugaty przyspieszają odbudowę i regenerację tkanek.

 

Jak siara bydlęca wspiera zdrowie?

Cenne właściwości Colostrum mają wielu zwolenników i doceniane są przez różne grupy odbiorców. Siara działa na organizm od wewnątrz, jak i na zewnątrz — sprawdza się jako idealny dodatek zróżnicowanej diety oraz źródło składników przeznaczonych do pielęgnacji skóry. Regularne stosowane Colostrum zapewnia wielokierunkowe działanie.

W jaki sposób siara bydlęca wpływa na zdrowie?

  • Colostrum stosowane codziennie wspiera odporność, więc jest szczególnie polecane osobom narażonym na częste infekcje.
  • Pomaga dbać o młody i zdrowy wygląd skóry — odżywia, poprawia elastyczność, a także wspomaga gojenie ran.
  • Regeneruje po ciężkich treningach sportowych lub pracy fizycznej — wspomaga rewitalizację mięśni i buduje wytrzymałość.

 

Gdzie stosowana jest siara bydlęca?

Ze względu na prozdrowotne właściwości Colostrum stanowi składnik wielu produktów. Zanim jednak stanie się ich częścią, poddajemy siarę profesjonalnej obróbce przeprowadzonej w nowoczesnych laboratoriach pod pieczą najlepszych specjalistów. Suszone Colostrum, zostaje przerobione na proszek, co jest wygodną formą do stosowania w dalszej produkcji. Odpowiednio przygotowana suszona siara bydlęca znajduje szerokie zastosowanie w wielu branżach:

  • farmaceutyczna — produkcja leków wzmacniających układ immunologiczny,
  • kosmetyczna — kremy, balsamy, maseczki,
  • spożywcza — suplementy diety, wyroby wzbogacane o składniki bioaktywne (batony, lizaki),
  • rolnicza — składnik pasz dla zwierząt. Szukasz pewnego dostawcy sproszkowanej siary bydlęcej, która spełnia najwyższe standardy jakości? Skontaktuj się z nami, aby poznać szczegóły naszej oferty.

Przetwarzanie od hodowcy bydła mlecznego
do produktu końcowego

Zbieramy i magazynujemy colostrum w temperaturze -18°C

Jakość jest testowana

Colostrum jest przetwarzane na proszek za pomocą suszenia rozpyłowego

Colostrum jest sprzedawane w postaci proszku w 20kg workach lub opakowaniach typu doypack

Colbiom popup